Фото: ru.radiovaticana.буде

Місія змінює погляд людини, тому що вона втягує в чужі страждання і допомагає побачити лик Господа. Папа говорив про це під час зустрічі з молоддю, яка бере участь у місії Генуезької єпархії, повідомляє Радіо Ватикану.

Папа закликав молодих людей бути місіонерами, наполегливими в надії, з любов'ю і мужністю дивлячись на страждання і біль людей, оскільки Іісус перебуває в кожній людині.

Молодіжна місія в Лігурії проводиться молодими для молодих; вона народилася після Італійського євхаристійного конгресу, що проходив в минулому році в Генуї. Юні місіонери розповіли Папі про свою роботу. Одна дівчина запитала, як проводити місію серед однолітків, багато з яких зіткнулися з проблемою наркотиків, алкоголю, насильства, з диявольськими спокусами. Папа відповів, що місіонерствувати означає «дозволити Господу себе перетворити» і дивитися на все новими очима, а не очима туриста.

Відео дня

«Бути туристами – це спокуса для молоді. Це не означає гуляти в одному або в іншому місці: гуляти – це добре. Це значить дивитися на життя очима туриста, тобто поверхнево, фотографувати, щоб розглянути пізніше. У цьому випадку ми не торкаємося до реальності, не бачимо того, що відбувається, не бачимо речі такими, якими вони є насправді».

Папа закликав не бути туристами по життю, а ставитися до всього серйозно. Місія нас перетворює, змінює наш погляд і спосіб життя. Місія допомагає відмовитися від ідеї «групи», від ідеї «чистих» і «нечистих» в лоні Церкви:

«Всі ми Божі діти, всі ми грішні, у всіх перебуває Святий Дух, Який може зробити нас святими».

Ніколи не можна ізолювати або ігнорувати інших людей. Наше суспільство має тенденцію зневажати, але тільки Бог має право судити. Ми ж покликані торкатися до болю ближніх:

«Любити означає вміти потиснути брудну руку, подивитися в очі опустившемуся людині і сказати: для мене ти – Іісус».

У цьому полягає божевілля віри, божевілля Хреста, божевілля благовістя. Папа закликав юнаків і дівчат бути відважними, як лігурійські моряки, і шукати істину, уважно стежачи за тим, що «продають» мас-медіа. Потрібно вміти дивитися за горизонт, за межі «продавців повітря».

Після зустрічі з молоддю Папа Франциск обідав разом з бідними, біженцями, бездомними й ув'язненими: всього 120 осіб.