Фото: ru.radiovaticana.буде

Сьогодні вранці відбулася перша зустріч американського президента Дональда Трампа з Папою Франциском. Про це повідомляє "Радіо Ватикану".

Візит до Ватикану очолюваної Трампом делегації не обмежиться аудієнцією у Папи: перша леді Меланія відвідає дитячу лікарню «Бамбин Джезу». Дочка американського президента Іванка відвідає жінок – жертв торгівлі людьми – в Громаді Святого Егідія.

Після прибуття до Ватикану Дональда Трампа зустрів пікет Швейцарської гвардії. Президента привітав префект Папського будинку монсеньйор Георг Генсвайн. Дональда Трампа і делегацію з 11 чоловік супроводили в Апостольський палац, у приватну бібліотеку Папи.

Відео дня

Папа благословив дружину президента і на її прохання освятив чотки Розарію, які перша леді тримала в руках. Він також подарував всім присутнім на аудієнції медаль понтифікату. Святіший Отець підніс у дар президенту США спеціальний примірник Послання на Всесвітній день миру 2017 року з автографом.

Після обміну привітаннями Папа Франциск і президент США пішли на приватну бесіду. Папа і президент висловили задоволення двосторонніми відносинами між Святішим Престолом і США та підтвердили спільне зобов'язання на захист життя і свободи совісті та віросповідання.

Сторони висловили надію на позитивну співпрацю між державою і Католицькою Церквою в США, особливо в сфері охорони здоров'я, освіти та допомоги іммігрантам. Святіший Отець і Дональд Трамп обмінялися думками з деяких питань міжнародної ситуації і говорили про досягнення миру шляхом політичних переговорів та міжрелігійного діалогу, з особливою увагою до ситуації на Близькому Сході та до захисту християнських громад.

Після закінчення аудієнції у Папи Дональд Трамп відвідав Сикстинську капелу і Ватиканську базиліку.