Фото: vikna.if.ua

Єпископ РКЦ Ян Собіло вважає, що у разі прийняття законопроекту № 4128 в Україні може розпочатися релігійна війна. Про це він заявив в ефірі "Радіо Марія".

Днями церковні ієрархи сказали своє рішуче НІ законопроекту "Про свободу совісті та релігійні організації". На думку автора Віктора Єленського законопроект покликаний забезпечити "представників релігійних громад правом на свідомий вибір та вільну і безперешкодну зміну підпорядкованості релігійним центрам для задоволення своїх релігійних потреб і гідного виразу релігійних почуттів.

"Є небезпека, якщо подібний законопроект пройде - розпочнеться ще більша війна. Ще гірша, ніж ми маємо, бо вона ґрунтуватиметься на релігійному ґрунті. Уявимо собі невелику церкву, католиків на Сході України. Уявимо собі, що до нас в парафію почнуть ходити багато православних, а потім, вони вирішать, що обряд їх не влаштовує, переголосують, і що тоді?

Відео дня

Майно римо-католицької церкви за Законом повинне буде відійти православним. Це буде дуже несправедливим, бо невеличка громада, або парафія змушена буде піти. Може початися релігійна війна. Християни почнуть йти один на одного з ножами!

Це провокаційний закон. Повернення до 30-х років минулого століття. Це кінець свободи совісті в Україні. Якщо є проблема зі священиком на парафії, який закликає до розділення парафіян, не хоче відспівувати воїнів АТО, то треба просто мати ВІДВАГУ! Не боятися, а підійти до такого отця, і висловити йому невдоволення, зробити це масово", - вважає єпископ.