Фото: jceworld.blogspot.com

У храмах історичного центру італійської столиці 27-28 травня пройде Священна ніч - подія, вперше організована помісною єпархією і Римським паломницьким бюро, що присвячене молитві, мистецтву та музиці. Про це повідомляє "Радіо Ватикану".

Увечері напередодні свята Вознесіння Господнього для всіх бажаючих відкриє свої двері базиліка Сан-Джованні-Баттіста-дей-Фіорентіні, де після урочистої молитви почнеться нічне чування. Головним посланням акції, за словами організаторів, є відродження любові до ближніх, які знаходяться в драматичних ситуаціях бідності та знедоленості.

Один з керівників Римського паломницького бюро монс. Ліберіо Андреатта зазначив, що ніч - це особливий момент, коли ніякі зовнішні обставини не можуть перешкодити єднанню з Духом. Величні і стародавні храми є частиною історії християнської громади Риму, і Священна ніч, яка пройде в їх стінах, стане прекрасним і захоплюючим часом не тільки для християн, але і для всіх віруючих Риму, паломників, туристів та гостей Вічного міста. Через музику, спів, молитву і насамперед тишу вони зможуть наблизитися до священного і прийняти близько до серця страждання нужденних, зазначив прелат.

Відео дня

У програмі Священної римської ночі багато подій, серед яких варто відзначити концерт маестро Анджело Брандуарді, який відбудеться о 20.00 у базиліці Сан-Джованні-Баттіста-дей-Фіорентіні. О 01.00 в церкві Святого Ігнатія Лойоли розпочнеться концерт «Altissima luce. Кортонский лаударий»; серед його учасників буде також відомий італійський музикант Паоло Фрезу. У римській базиліці Сант-Андреа-Делла-Валле гості зможуть прослухати священну ораторію «Рай», натхненну життям святого Філіппо Нері; це твір виконає хор єпархії Риму під управлінням монс. Марко Фрізіни.

Священна ніч у Вічному місті буде наповнена численними моментами роздумів та молитви. У церкві Стигматів на площі Ларго Арджентина з восьмої вечора до четвертої години ранку віруючі зможуть взяти участь у поклонінні Пресвятим Дарам. О 02.30 у палаці Старого Вікаріату італійський актор Себастьяно Сомма прочитає фрагменти апостольського наказу Папи Франциска «Evangelii Gaudium».

Священна ніч завершиться у римської церкви Найсвятішого Імені Іісуса молитвою й Святою Месою свята Вознесіння Господнього, яку очолить єпископ Джанріко Руцца.