Фото: ru.radiovaticana.буде

В Папському інституті Regina Apostolorum завершився черговий освітній курс «Екзорцизм і молитва звільнення». Лекції та робочі групи в римському інституті запропонували учасникам курсу - священикам і мирянам - необхідну підготовку з цієї тематики, дещо суперечливої в наші дні. Серед основних доповідачів на зустрічі був єпископ Фраскаті монс. Рафаелло Мартінеллі, повідомляє "Радіо Ватикану".

Італійський прелат констатував, що в сучасній проповіді і катехізації приділяється мало уваги проблемам, пов'язаним з присутністю диявола, з молитвою звільнення й екзорцизмом.

Катехизм Католицької Церкви завжди виділяє та підкреслює рятівну справу Іісуса Христа для кожного з нас. Господь простягає нам руку допомоги та рятує від підступів лукавого, і про це, зазначив монс. Мартінеллі, пастирі повинні наставляти і на проповіді, і катехізації; вони повинні говорити про це людям, які до них звертаються з проханням про допомогу. Необхідно підкреслювати звільнюючу дію Бога через Його померлого і воскреслого Сина, силою Святого Духа: тільки в Господі наше спасіння.

Відео дня

При цьому, за словами єпископа, віруючі повинні не лише пам'ятати про такі «надзвичайні засоби захисту» від лукавого, як екзорцизм і молитва звільнення, але і не забувати про практику «звичайних» засобів християнської віри, тобто слухати Слово Боже, практикувати особисту та громадську молитву, більш глибокий зв'язок з Обрядами Покаяння та Пресвятої Євхаристії. Цього вчить Катехизм і це настійно радить Церква, підкреслив монс. Рафаелло Мартінеллі.