Фото: ru.radiovaticana.буде

Постійний спостерігач Святого Престолу при ООН монс. Іван Юркович закликав міжнародне співтовариство захистити гідність мігрантів, в першу чергу найбільш вразливих, тобто дітей. Він звернувся до світових лідерів із закликом подолати політичні розбіжності та географічні перепони, щоб допомогти мігрантам, повідомляє "Радіо Ватикану".

Архієпископ говорив про це в Женеві на асамблеї, присвяченій проблемам міграції. Прелат зазначив, що в центрі будь-якого рішення, яке стосується міграції, повинна бути людина. Багато мігрантів під час подорожі переживають травматичний досвід, який можна зцілити лише вірою та надією. Часто, констатував ватиканський дипломат, мігранти стають жертвами експлуатації та насильств різного роду.

Крім забезпечення захисту мігрантів, необхідно протистояти бідності, конфліктам і переслідуванням, тобто впливати на причини міграції. Поки ці причини існують, «торговці людьми продовжують процвітати».

Відео дня

Монс. Юркович звернув особливу увагу учасників асамблеї на дітей, розлучених з батьками. Вони частіше за інших стають жертвами зловживань, тому необхідно гарантувати батькам-мігрантам можливість ростити і виховувати своїх дітей.