Фото: ru.radiovaticana.буде

Папа Франциск 3 травня зустрівся з колишньою полонянкою і рабинею самопроголошеної Ісламської держави Надею Мурад. В даний час 24-річна іракська езидка є послом доброї волі ООН з питань забезпечення поваги до гідності жертв торгівлі людьми, повідомляє Радіо Ватикану.

Відома правозахисниця, лауреат Нобелівської премії миру бачить свою місію в якості «союзника Папи Римського». Саме тому вона наполегливо прагнула зустрітися з ним особисто, а коли це сталося, поділилася зі Святішим Отцем своєю вражаючою історією.

3 серпня 2014 року Надя Мурад була викрадена зі свого села на півночі Іраку і стала свідком страти своїх шістьох братів і матері. Бойовики перевезли її та двох сестер у Мосул, де Надя перенесла всі види насильств; кілька разів її перепродували як рабиню. Після трьох місяців насильства і жорстоких принижень їй вдалося втекти з полону. З тих пір молода жінка сміливо викриває звірячі злочини проти свого народу, борючись за те, щоб «ніхто більше не постраждав від подібного насильства і щоб ні до кого не ставилися як до тварини».

Відео дня

У 2016 році Надя Мурад була удостоєна премії імені Андрія Сахарова «За свободу думки».