Фото: ru.radiovaticana.буде

Справжній сюрприз підніс Папа Франциск учасникам міждисциплінарної конференції TED 2017 у Ванкувері, повідомляє Радіо Ватикану.

Міжнародний форум на тему «The future you» («Майбутнє – це ти») зібрав економістів, вчених і діячів культури з усього світу. Святіший Отець звернувся до них з відеопосланням, в якому наголосив: у світі, де речі цінуються більше, ніж люди, необхідно здійснити «революцію ніжності» і знову поставити людей в центр усього. Щоб змінити світ, ми не можемо замикатися на собі, але покликані слухати інших людей, і в першу чергу крик бідних і крик, що виходить від землі, нашого спільного дому.

«Життя кожного з нас пов'язане з життям інших: життя – це не час, який минає, а час зустрічі». Так починається відеопослання Папи, присвячене братерству та солідарності в нашому світі, спотвореному егоїзмом, війнами і економікою, яка зосереджена на речах, а не на людях.

Відео дня

Папа розповів, що бачачи мігрантів він завжди задається питанням: чому він, а не я?

«Ніхто з нас не є островом, автономним "я", не залежним від інших. Ми можемо побудувати майбутнє тільки разом, не виключаючи нікого», - сказав Папа.

Сьогодні, констатує Папа Франциск, багатьом людям здається, що щасливе майбутнє неможливе. Ці побоювання потрібно приймати всерйоз, але в той же час їх можна подолати, якщо ми не замикаємося в собі. Папа приділив особливу увагу необхідності рівноправності та соціальної інклюзивності.

«Досить лише однієї людини, щоб світ повернулася надія, «і цією людиною можеш стати ти», - звертається Папа до кожного з учасників конференції TED 2017 і потім повертається до своєї улюбленої теми: «революції ніжності». Ця революція відбувається коли ми використовуємо очі, щоб побачити іншу людину, використовуємо вуха, щоб почути її, щоб почути крик малих, бідних, тих, хто боїться майбутнього».

Ніжність, м'якість – це не прояв слабкості, пояснює Папа, але прояв сили. Той, хто має більший вплив на інших людей, покликаний до більшого смирення, тому що без смирення володіє владою насолоджується нею і в кінці кінців заподіює зло оточуючим.