Фото: sib-catholic.ru

Нігерійський священик-єзуїт Семюель Оквідегбе, який був викрадений у південній Нігерії невідомими особами, звільнений. Про це повідомляє «Сибірська католицька газета» з посиланням на французьке видання «La Croix».

50-річний священик Ордена єзуїтів був викрадений 18 квітня на дорозі, що з'єднує Бенін-Сіті з Онічей.

Рігоберт Кіунгу Мусенге, провінційний настоятель Товариства Іісуса регіонів Африки і Мадагаскару, повідомив, що отець Оквідегбе повинен був відправитися в місце, що знаходиться в 150 милях від духовного центру, який він очолює і де він проживає разом з трьома братами по ордену. Його порожній автомобіль був знайдений поліцією минулого вівторока. Також поряд з Оквідегбе були викрадені ще дві людини.

Відео дня

Про інші подробиці події і деталях звільнення священика поки не повідомляється.

У регіоні викрадення людей збройні банди вимагають викуп за звільнення заручників. Це не рідкість, зазначає газета «La Croix».

У 2016 році кілька католицьких священиків були викрадені в Нігерії, особливо в південних регіонах. Сільвестер Онмке, президент Нігерійської асоціації парафіяльних священиків (Nigeria Catholic Diocesan Priests Association — NCDPA) визначив «недавню хвилю викрадень священиків і монахів як напад на Церкву».