Фото: Правда.Ру

Одним із побажань, які линули з уст Папи Франциска в неділю Пасхи, коли він виголошував великоднє послання «Urbi et Orbi», було побажання миру в Україні, повідомляє Радіо Ватикану.

«Нехай же Добрий Пастир допоможе Україні, ще досі пригнобленій кривавим конфліктом, віднайти згоду та супроводжує ініціативи, спрямовані на полегшення горя тих, які страждають від його наслідків», – побажав Папа.

Перед тим Глава Католицької Церкви очолив на площі Святого Петра Святу Месу. Святу Євангелію було прочитано латинською та грецькою мовою. З нагоди того, що цього року Захід і Схід святкують Великдень разом, було заспівано церковнослов’янською мовою Стихири Пасхи з літургії візантійської традиції.

Відео дня

«Сьогодні Церква повторює, співає, взиває: “Ісус воскрес!”. Щось нечуване: святі Петро, Іван та жінки пішли до гробу, але той – порожній, а Його не було. Вони прийшли із серцем, замкненим смутком, пов’язаним із почуттям поразки: їхній Учитель, Якого вони дуже любили, був засуджений і помер. А від смерті не існує вороття. Це поразка. Дорога до гробу – це дорога поразки. Але ангел каже їм: “Його нема тут. Він воскрес!” – це перше звіщення. Пізніше розгубленість, замкнене серце, появи… Але всі вони замкнені цілий день у горниці, зі страху, аби з ними не трапилося те, що з Ісусом», – сказав Папа під час проповіді, додаючи: «Церква не перестає повторювати перед обличчям наших поразок, перед нашими замкненими і боязкими серцями: Зупинися! Господь воскрес!».

Також Папа побажав: «Дорогі брати й сестри, цього року ми, як християни всіх конфесій, разом святкуємо Пасху. Таким чином, у кожній частині землі знову одноголосно підноситься найпрекрасніше звіщення: “Господь воістину воскрес, як і прорік!”. Нехай же Він, що переміг пітьму гріха й смерті, дарує мир нашим дням», – побажав Святіший Отець.

Далі Папа звернувся до присутніх та всіх людей доброї волі із великодніми побажаннями:

«Дорогі брати й сестри, бажаю благодатної Пасхи вам усім, що прибули сюди з Італії та інших країн, як також тих, які єднаються з нами за допомогою різних засобів комунікації. Нехай же пасхальне звіщення про Воскреслого Христа зможе наново оживити надії ваших родин і спільнот, зокрема, нових поколінь – майбутнього Церкви та людства».