Фото: sedmitza.ru

Ватикан у травні випустить нові поштові марки, якими будуть ознаменовані 90-й день народження Папи Римського Бенедикта XVI і 100-літня річниця шанованого в Католицькій Церкві явлення Божої Матері в Фатімі, повідомляє "Седмиця" з посиланням на британське католицьке видання Catholic Herald.

Марка номіналом 95 євроцентів на честь Бенедикта XVI зображує відставного понтифіка, який здійснює молитву Розарію. Вона є "нашою даниною йому", оголосила ватиканська служба нумізматики та філателії. Крім марки також буде випущений кварт-блок з малюнком, що зображує обійми Папи Франциска і Папи Бенедикта. Проект марки і кварт-блоку розроблений художницею Даніелою Лонго.

Колишньому главі Католицької Церкви 16 квітня виповниться 90 років.

Відео дня

Марка на честь "Фатимского дива", як його іменують католики, зображує явище Діви Марії, в іскристому білому одязі, Яка розмовляє з трьома дітьми у Фатімі. Явища у Фатімі відзначається 13 травня.

Ватикан також випустить марку, до 1950-ої річниці мучеництва святих апостолів Петра і Павла. На марках будуть зображені лики апостолів і символи, пов'язані з ними. Для св. Петра - це півень як нагадування його зречення від Іісуса, а також два ключі, в спогад слів Іісуса про ключі від Царства Небесного, звернених до Петра. Для св. Павла - це традиційні символи, пов'язані з ним: книга і меч.

Іншу марку з супровідною листівкою видадуть до 4 травня, до 100-ої річниці появи Мері трьом дітям пастуха у Фатімі Мей 13, 1917.