Фото: sedmitza.ru

До 90-річного ювілею Папи-емерита Бенедикта XVI, який буде відзначатися 16 квітня, в день свята Пасхи Христової (цього роцу 16 квітня її святкуватимуть і католики, і православні), у Ватиканському видавництві вийшла у світ нова книга. На її сторінках зібрано тексти всіх 13 лауреатів премії імені Йозефа Ратцінгера - Папи Бенедикта XVI, повідомляє "Седмиця" з посиланням на прес-службу Ватикану.

Презентація книги відбулася 6 квітня в Патристицькому інституті Augustinianum у Римі.

Назва книги - девіз Папи Бенедикта XVI: «Cooperatores Veritatis» («Співробітник Істини»). Ці слова передають характер служіння колишнього глави Католицької Церкви, який є одним з найбільших сучасних богословів РКЦ, вважає священик-єзуїт Федеріко Ломбарді, колишній глава Прес-служби Ватикану і голова Ватиканського фонду Йозефа Ратцінгера - Бенедикта XVI, структури, яка щорічно присуджує Ратцингерівську премію.

Відео дня

Девіз Бенедикта XVI також став девізом заснованого ним Фонду, що присуджує премію і носить ім'я Папи Бенедикта.

Теологи, тексти яких розміщені на сторінках книги, родом з 11 різних країн. Серед них є не тільки католики, а й англиканин і православний. Вони почали роботу над своїми текстами в грудні 2016 року, після чергового вручення премії імені Йозефа Ратцінгера.

Матеріали були опубліковані тими мовами, якими були представлені авторами: французькою, англійською, італійською, іспанською та німецькою, за винятком тексту, написаного пртугальською, який був перекладений на італійську мову.

Серед тем, які порушуються вченими: внесок Папи Бенедикта в христологічне вчення, роль Кумранських сувоїв в теології Бенедикта XVI, сучасні проблеми теології та багато інших.