Фото: РИА Новости

Християнська хода довжиною в 140 км відбудеться в Іраку 9 квітня, у Вербну неділю. Мета акції - закликати до припинення насильства в цій країні і на всьому Близькому Сході, повідомляє "Інтерфакс-Релігія" з посиланням на сайт британської газети "The Catholic Herald".

У марші миру, який стартує після меси в місті Ербіль і триватиме тиждень, до Великодня, візьмуть участь близько ста осіб, повідомив патріарх Халдейської католицької церкви Луїс Сако.

"Настав момент, коли ми проходимо крізь тунель, і ми повинні докладати всіх зусиль і молитися в ім'я миру в нашій країні і в регіоні, а також про безпечне повернення насильно переміщених людей у їхні будинки", - заявив Луїс Сако, який приєднається до ходи 13 квітня.

Відео дня

В акції візьме участь група віруючих із французького міста Ліон.

Чисельність християнської громади в Іраці з 2003 року скоротилась в десять разів - з 1,5 млн. до 150 тисяч. Вони піддаються гонінням з боку членів терористичної організації "Ісламська держава", які ввели для іракських християн спеціальний щорічний податок - до 500 доларів з людини. Їм також заборонено будувати храми.