Фото:ru.radiovaticana.буде

На ватиканській площі Святого Петра, 29 березня, на завершення загальної аудієнції Папа Франциск закликав вірних до молитви за Ірак, підкресливши, що цивільне населення країни потребує захисту, повідомляє Радіо Ватикану.

Ірак являє собою мозаїку релігій і етнічних груп, це справжнє багатство країни, оскільки це єдність у різноманітті, сила союзу, процвітання в гармонії. Зокрема, Папа сказав:

«Прошу вас молитися про Ірак, про примирення та згоду між різними етнічними і релігійними групами, про мир, єдность та процвітання у цій країні. Я думаю про цивільних осіб, що опинилися в пастці західних районів Мосула, про військових біженців: відчуваю сердечну єдність з ними в молитві і духовній близькості. Висловлюю глибоку скорботу за жертвами кривавого конфлікту і знову звертаюся до всіх із закликом всіма силами стати на захист цивільних осіб: це невідкладний борг і необхідність».

Відео дня

Заклик Святішого Отця прозвучав незабаром після його зустрічі з Постійним комітетом з діалогу, який об'єднує делегатів Папської ради з міжрелігійного діалогу і Суперінтендантств іракських шиїтів, сунітів, християн, єзидів, шевою і мандеїв. Папа Франциск звернувся до них, відзначаючи різноманітність і рівність дітей «загального земного батька Авраама»:

«Всі різні і водночас однакові, як пальці на руці: є п'ять пальців, і всі вони різні». Діалог - це багатство, притаманне братству, і, отже, шлях до миру, наголосив на завершення свого звернення Папа Франциск.