Фото: breathecast.christianpost.com

Мовчання перед фактом знищення життя ненародженої людини робить нас співучасниками злочину аборту. Про це заявили мексиканські єпископи у спеціальному посланні до Дня захисту життя, в літургійне свято Благовіщення, повідомляє Радіо Ватикану.

«Життя не є благом, яке ми роздаємо, а даром, який ми одного разу отримали», - йдеться в тексті, підписаному монс. Франсиско Хав'єром Чавольей Рамосом.

«Ніхто не має права посягати на недоторканність іншої людину: ні в дослідницьких цілях, ні тоді, коли мова йде про людей похилого віку, інвалідів, про недієздатних хворих або мігрантах. <...> Сьогодні в Мексиці існує безліч загроз сімейного життя. У сучасному суспільстві «ідеологія поваги тварин сприймається як відповідальність, однак рішення про вбивство ненародженої дитини розуміється як право. Нелюдський і злочинний безлад поступово охоплює всю країну, і сьогодні в Мексиці вбивають тисячі ненароджених дітей», - йдеться в заяві помісних єпископів.

Відео дня

З рішучим закликом прелати звертаються до пастирів і віруючим: «злободенні виклики звернені безпосередньо до нас, і тому всі ми маємо серйозну людську і соціальну відповідальність. Звернення архангела Гавриїла до Пресвятої Діви Марії "не бійся" нагадує нам, що життя необхідно сміливо захищати».

«Нехай час Великого посту стане сприятливою можливістю виправити помилки, перш за все мовчання, яке робить нас співучасниками злочину абортів». Нам потрібно просити прощення у безлічі людей, знищених таким чином: «Своїм мовчанням ми сприяли їх загибелі», - йдеться в посланні.