Фото: visti-kalush.com.ua

В четверту неділю Великого посту, 26 березня, вулицями Калуша відбувся велелюдний процесійний хід Хресної дороги за участю духовенства греко-католицької та католицької церков, повідомляють "Вісті Калущини".

Хресна хода, основною метою якої було пережити дорогу Господа до Воскресіння через Голгофу, розпочалася біля храму Святого Архистратига Михаїла УГКЦ. 

Цьогоріч віряни мали змогу пережити хресний хід Іісуса Христа на Голгофу -театральне дійство відтворення страстей Христових "Зображальна Хресна дорога" відтворили члени молодіжної християнської спільноти "Дар", яка діє як любительське об’єднання при місцевому храмі у житловому масиві "Хотінь". У ролі Христа, Марії, воїнів, Пилата, жінок, Івана Хрестителя виступили студенти та школярі.

Відео дня

"Це вже 54 наша Хресна дорога. Ми побували у багатьох парафіях на Прикарпатті", - повідомив настоятель парафії. 

Фото: visti-kalush.com.ua

Традиційно на Хресній дорозі хрест почергово несли духовенство, працівники поліції, прокуратури, суду, представники медицини, культури і лідери молодіжних організацій, освіти, влада міста та району, матері та батьки, студенти, вихованці навчальних закладів міста і району, церковна прислуга й учасники бойових дій.

"Боже, збережи Україну, як Ти завжди зберігаєш християнські держави. Надихни нашу владу, аби вона служила тим, хто обрав її, а не своїм інтересам. Зглянься на нас, хай зникне протистояння між владою та народом, хай живе усі в Твоїй благодаті", - молилися учасники хресного ходу.