Фото: vesti.ru

Папа Римський 25 березня зустрівся з лідерами країн Євросоюзу та головами євроінституцій напередодні ювілейного саміту ЄС у Римі. Аудієнція відбулася в Апостольському палаці Ватикану, повідомляють "РИА Новости".

Від імені гостей понтифіка виступили голова Європарламенту Антоніо Таяні і прем'єр Італії Паоло Джентілоні.

"Євросоюз повинен показувати не тільки кількісні показники, але й моральні приклади, цінності, розмаїття ідей і думок", — заявив Джентілоні.

Відео дня

За його словами, глобалізація, яка може ставати двигуном прогресу і відкривати нові можливості, створила ряд серйозних дисбалансів. "Мільйони бідних ставлять під сумнів нашу здатність керувати, економічна криза призвела до зростання безробіття. Зіткнувшись із цими викликами ми повинні визначити загальні способи їх вирішення", — сказав прем'єр Італії.

Папа Франциск присвятив свій виступ духовним ідеалам Європи, які він закликав не зводити до рівня фінансових потреб. За його словами, вони, навпаки, повинні ставити у центр людську особистість, прагнення до миру і відкритість для майбутнього.

"Європа шукає надію у солідарності, яка є найдієвішою протиотрутою проти популізму", — заявив понтифік, закликаючи європейських лідерів йти до згоди, не даючи волю емоціям.

"Отці-засновники нагадують нам, що Європа — це не сукупність правил, яких потрібно дотримуватися, не стос протоколів і процедур, які потрібно дотримуватися. Це життя, спосіб пізнання людини на основі його невід'ємної гідності", — сказав Папа Франциск.

У Римі відбувся саміт ЄС, присвячений 60-річчю Римських договорів.