Фото: DonPress

Папа Римський Франциск відмовився від ступеня почесного доктора університету італійського міста Салерно, оскільки він «ніколи не приймає почестей», повідомляє Благовест-Інфо з посиланням на італійський сайт Faro di Roma.

Єдине виключення з цього правила понтифік зробив у травні минулого року, прийнявши «на вимогу» німецького кардинала Вальтера Каспера, колишнього голови папської ради сприяння християнській єдності, премію Карла Великого.

Раніше, 16 березня, Салернский університет, який вважається найстарішою в світі школою медицини, оголосив про присудження почесного докторату Папі Бергольо «як лікарю душ». Як зазначає Faro di Roma, заявляючи привселюдно про нагородження Папи, керівництво вузу забуло дочекатися відповіді з Ватикану.

Відео дня

Університет міста Салерно, розташованого в області Кампанія на півдні Італії, вважає себе наступником Салернской лікарської школи, що виникла в IX столітті. Хоча ця школа не називалася тоді університетом, вона претендує на звання першого вузу в Європі. За переказами, вона була заснована випадково чотирма лікарями, які під час грози зустрілися на цьому місці: італійцем, греком, арабом і євреєм, пише Вікіпедія.

Рішення про присудження Папі Франциску ступеня почесного доктора було прийнято 16 березня в ході конгресу католицьких лікарів.