Фото: ru.radiovaticana.буде

На відкритій дискусії в Раді безпеки ООН у Нью-Йорку ватиканський спостерігач монс. Бернардіто Ауса звернувся до держав із закликом не сприяти незаконній торгівлі зброєю, а рішуче боротися з нею. Головну роль в цій боротьбі повинна взяти на себе Рада безпеки ООН, підкреслив архієпископ. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Монс. Ауса звернув особливу увагу на жорстокі переслідування християнських громад, єзидів, етнічних і релігійних меншин в області древньої Месопотамії, в той час як винуватці цих актів геноциду і порушення прав людини, і міжнародного права не притягуються до відповідальності. Варто задатися питанням, підкреслив прелат: до яких пір можна закривати очі на подібні звірства, перш ніж їхні жертви зможуть отримати допомогу і жити в безпеці?

Відзначаючи підтримку Папи Франциска у боротьбі з незаконною торгівлею, ватиканський дипломат зазначив очевидний зв'язок між цим «страшним лихом» і крайньою убогістю, низьким рівнем розвитку, соціальним відчуженням, відсутністю доступу до освіти і працевлаштування.

Відео дня

Сучасні работорговці, терористи, озброєні групи і злочинні міжнародні мережі знаходять благодатний ґрунт в особі «найбільш вразливих, тих, хто рятуються від економічних труднощів, війн або стихійного лиха»; їх вразливість посилюється тенденцією бачити в нелегальних мігрантах потенційних злочинців.