Фото: ru.radiovaticana.буде

Папа Франциск зустрівся на приватній аудієнції з учасниками освітнього семінару для сповідників, організованого Апостольською пенітенціарією. Звертаючись до священиків, Папа перерахував основні риси «хорошого сповідника», зазначивши, що хорошими стають сповідниками, звичайно, не завдяки семінарам: навчається конфесіонал протягом всього життя, повідомляє Радіо Ватикану.

Отже, хороший сповідник повинен в першу чергу бути справжнім другом Ісуса Доброго Пастиря. Служитель Таїнства Примирення має бути «зодягнений у молитву». Людина молитви знає, що вона – перша з грішників і перша з прощених. Таким чином, молитва - це головна гарантія для того, щоб уникнути непотрібної суворості, яка засуджує не гріх, а грішника.

У другу чергу, сповідник повинен бути людиною Духу, який вміє розпізнавати духів. Люди, які каються можуть перебувати в абсолютно різних ситуаціях. Деякі з них виявляють ознаки духовних недуг, що потребують ретельного розпізнавання, задля виключення психічного розладу. У цьому процесі розпізнавання сповідник повинен співпрацювати з фахівцями, а також з єпархіальними экзорцистами.

Відео дня

Нарешті, конфесіонал повинен стати справжнім місцем євангелізації. Священик повинен вміти визначити, що саме потрібно для духовного шляху людини і, якщо це необхідно, знову проголосити йому істини віри і основи моральності.