Фото: fr.radiovaticana.йде

Вперше в історії англіканське богослужіння було звершено у Ватиканській базиліці святого Петра. Єпископ Девід Моксон, представник архієпископа Кентерберійського при Святому Престолі, директор Англіканського центру в Римі, відслужив тут 13 березня вечірню, повідомляє Благовест-інфо з посиланням на французьку версію сайту Радіо Ватикану.

Богослужіння відбулося біля вівтаря Катедри святого Петра. Піснеспіви виконував хор Мертон-коледжу (Оксфорд). Проповідь виголосив католицький єпископ Артур Роше, секретар конгрегації богослужіння і дисципліни таїнств.

У своєму слові католицький прелат з Англії розповів про діяльність святого Папи Григорія I (на християнському Заході його називають Великим, а на Сході – Двоесловом), який у 595 році направив в Англію бенедиктинського монаха Августина, який став першим архієпископом Кентерберійським.

Відео дня

Посольство Великобританії при Святому Престолі на своїй сторінці в «Твіттері» вітало цю «воістину історичну подію».

Англіканська вечірня у Ватикані відбулася через 5 місяців після того, як Папа Франциск і архієпископ Кентерберійський Джастін Уелбі разом відслужили вечірню в базиліці святого Григорія на римському пагорбі Цілий, і через кілька днів після відвідин понтифіка англіканської церкви в Римі.