Фото: popeforukraine.com.ua

На Донбасі наближається до завершення перший етап гуманітарної акції “Папа для України” для допомоги потерпілим від військових дій; на сьогоднішній день допомогу отримали близько 200 тисяч людей. Про повідомляє прес-служба акції “Папа для України”.

В даний час у “сірій зоні” Донбасу реалізується проект гуманітарної допомоги, ініційований Папою Франциском. Відгукнувшись на його заклик, 24 квітня 2016 року, в усіх римо-католицьких храмах Європи пройшов збір коштів для постраждалих від війни, незалежно від релігійної, етнічної приналежності або політичних поглядів. Пізніше понтифік пожертвував з особистого фонду 5 мільйонів євро на ці цілі. Загальна сума допомоги склала близько 16 мільйонів євро.

Фото: popeforukraine.com.ua

За словами прес-секретаря акції “Папа для України” Олени Кулигіної, гуманітарною допомогою було охоплено практично всі населені пункти вздовж лінії розмежування на Донбасі.

Відео дня

“Акція охоплює близько 70 тисяч найбільш незахищених сімей – багатодітних, неповних, малозабезпечених, матерів з новонародженими дітьми, близько 80 тисяч дітей і 40 тисяч пенсіонерів. 90 тисяч осіб отримали або отримають найближчим часом медичну допомогу – ліки, в тому числі для онкохворих та хворих на гепатит С, а також засоби особистої гігієни. Близько 100 тисяч чоловік були забезпечені продуктами харчування. Ще для близько 10 тисяч осіб були проведені роботи по утепленню та ремонту житла – закуплені “буржуйки”, дрова, відремонтовані вікна”, – розповіла Олена.

За словами глави спеціального Технічного комітету акції, що займається прийомом заявок і розподілом допомоги, єпископа Яна Собіло, хід акції контролюється Державним секретаріатом Ватикану і Папською радою “Cor Unum” через Апостольську нунціатуру (посольство Ватикану) в Україні.

Єпископ також підкреслив, що "Папа не робить різниці між людьми, що живуть по обидва боки від лінії розмежування – допомога призначена усім, хто її потребує. Пріоритет надається людям, що мають найгостріші потреби, дітям, пенсіонерам, одиноким людям та інвалідам. При цьому “допомогу отримують усі – і православні, і протестанти, і мусульмани, і атеїсти”, – наголосив він.