Фото: glogster.com

Папа Франциск пожертвував 100 000 євро нужденним жителям сирійського міста Алеппо. Про це рішення понтифік оголосив 10 березня по завершенні великопісних духовних вправ, які пройшли в містечку Арічча поблизу Риму, повідомляє Благовест-інфо.

Пожертвування, яке стало можливе завдяки участі Римської курії, буде доставлено в зруйноване в ході війни Алеппо допомогою Апостольської елемозінарії і Францисканської кустодії Святої землі.

Після закінчення духовних вправ Папа висловив вдячність італійському священику-францисканцу Джуліо Мікеліні, який проповідував у ході цих реколекцій.

Відео дня

«Дякую тобі за все те добре, що ти хотів для нас зробити і зробив і, насамперед, за те, що ти показав себе таким, як ти є, – природним. Ще хочу подякувати тобі за працю, яку ти здійснив. Існує ціла гора речей, про які потрібно роздумувати, але святий Ігнатій [Лойола] каже, що якщо в ході духовних вправах зустрічається така річ, яка дає розраду або відчай, потрібно зупинитися і не продовжувати далі», - сказав Папа.

Також він додав: «Кожен з нас, безсумнівно, зустрів одну або дві такі речі, але і решта не упущено: воно залишиться і знадобиться нам в наступного разу».

Проповіді 53-річного богослова, редактора францисканського журналу о. Джуліо Мікеліні були присвячені темі: «Страсті, смерть і Воскресіння Іісуса в Євангеліє від Матвія».