Фото: ru.radiovaticana.буде

У Ватикані відбулася презентація Жіночої ради, нового постійного органу у складі Папської ради з культури. Новий орган координує Консуело Корради, проректор з міжнародних зв'язків Вільного університету Успіння Пресвятої Богородиці, повідомляє Радіо Ватикану.

До недавнього часу в Папській раді з культури не було жодної жінки, яка б займала керівну посаду, і тому «не вистачало образу Божого в його завершеності», - сказав на презентації Жіночої ради кардинал-біблеїст Джанфранко Равазі, який очолює департамент з питань культури.

Новий орган «покликаний стати насамперед жіночим поглядом, спрямованим на всі види діяльності нашого департаменту», - пояснив кардинал Равазі.

Відео дня

Внесок Жіночоъ ради можна розглядається на двох рівнях: по-перше, на рівні змісту, що стосується жіночого досвіду, досвіду роботи жінок. По-друге, на рівні стилю, наприклад, вони можуть сприяти «більш глобальному і строкатому погляду на дійсність і на обговорювані теми».

Кардинал Равазі наголосив, що створення Жіночої ради не є «доповненням» до Папській раді з метою збільшити відсоток працюючих в ньому жінок: співробітниці нового органу є частиною «культурної політики» Папської ради.

До складу Жіночої ради увійшли викладачі вузів, підприємці, політики, діячі мистецтва, журналісти. Дві з них – монахині. Тільки дві жінки з новоутвореного ради є співробітницями Ватикану. Жіноча рада відзначена великою культурною, національною і навіть конфесійною різноманітністтю, так, до його складу входить мусульманський теолог з Ірану Шахразад Хушманд.

Як зазначила на презентації координатор Жіночої ради Консуело Корради, «жінки відрізняються від чоловіків, і рівноправність не означає втрату цих відмінностей. Ми хочемо показати чоловікам, що можна співпереживати, співчувати і сорадоваться, зберігаючи при цьому силу», - пояснює Консуело.

До Жіночої ради, серед інших, увійшла відома італійська кіноактриса Нансі Бріллі. «Кожна з нас несе з собою власний досвід, і всі ми абсолютно різні», - зазначила вона на презентації.