1

Під час нещодавньої конференції в Нью-Йорку монс. Бернардито Ауса, постійний ватиканський наглядач при ООН виступив з темою «Святійший Престол і боротьба з торгівлею людьми», повідомляє Радіо Ватикану.

Феномен торгівлі людьми вражає: за словами прелата, в даний час жертвами торгівлі людьми стали близько 40 мільйонів людей, і кожен рік їх ряди поповнюються більш ніж 3 мільйонами чергових рабів. Майже 80% жертв-жінки і діти. Сучасна торгівля людьми - це індустрія з прибутком більше 32 мільярдів доларів в рік.

Стикаючись з реальністю, зазначив ватиканський наглядач, нас шокує, що це лихо існує як і раніше, у всіх своїх сучасних формах, хоча і в більш прихованому режимі порівняно з минулим.

Відео дня

Мова йде про постійно зростаюче явище, яке живиться конфліктами і крайньою убогістю. Цей бич не знає кордонів. «Жодна з країн світу не може вважати себе невразливою», - підкреслив монс. Ауса.

Сучасна торгівля людьми пов'язана з негативними наслідками глобалізації та безперервними потоками мігрантів і біженців.

Ватиканський прелат нагадав про драматичні цифри, наведені ООН в 2015 році: у всьому світі число міжнародних мігрантів перевищило 250 мільйонів чоловік. Порівняно з 2000 роком, зазначив мон. Ауса, спостерігається його зростання на 40%. Крім того, у 2015 році більше 65 мільйонів осіб були змушені покинути свої рідні землі внаслідок переслідувань, військових конфліктів і насильства.

Постійний спостерігач від Святійшого Престолу нагадав, що однією з цілей сталого розвитку до 2030 року є прийняття ефективних заходів по викоріненню примусової праці, сучасного рабства і торгівлі людьми. Міжнародне співтовариство зобов'язане приймати активну участь у боротьбі проти цього ганебного явища.

Католицька Церква, підкреслив монс. Бернардито Ауса, твердо віддана справі викорінення сучасної работоргівлі і через свої структури вносить цінний внесок. Римські Папи неодноразово засуджували і продовжують засуджувати цей ганебний бізнес. Зокрема, своїми словами і діями Папа Франциск ясно показав, що це - один з пріоритетів його понтифікату.