6

Папа Франциск у своєму міркуванні перед читанням молитви "Ангел Господній" 5 березня сказав, що потрібно ставитися до Біблії так, як ми ставимося до смартфону, тримати її завжди під рукою, повідомляє Радіо Ватикану.

Папа нагадав, що протягом 40 днів Великого посту християни "покликані йти по стопах Іісуса і в духовній боротьбі з дияволом боротися силою Слова Божого". Бо саме Його Слово має силу, щоб перемогти сатану", а не наше слово, яке тут безсиле. Для цього Біблію потрібно "часто читати, розмірковувати над нею і засвоювати її". Необхідно зблизитися з Біблією:

"Біблія містить Слово Боже, яке завжди актуальне і дієве. Хтось сказав: що сталося б, якби ми ставилися до Біблії, як ставимося до своїх мобільних телефонах? Якби ми носили її завжди з собою, – або, принаймні, маленьке кишенькове Євангеліє, – що сталося б? Якщо б ми йшли за нею, забувши, – адже якщо ми забуваємо мобільний телефон, то повертаємося, щоб його відшукати. Якщо б ми її відкривали кілька разів на день і читали послання Бога, що містяться в Біблії, як ми читаємо послання в телефоні?... Що сталося б? Зрозуміло, що це порівняння парадоксальне, але воно змушує замислитися", - сказав Папа.

Відео дня

Також він додав, що "дійсно, якби ми завжди носили в серці Слово Боже, жодне випробування не змогло б віддалити нас від Бога і ніяка перешкода не змогла б відвернути від шляху добра; ми знали б, як подолати щоденні зваблювання зла, яке є в нас і навколо нас. Ми були б здатними жити відродженим життям згідно з Святим Духом, приймаючи і люблячи наших братів, особливо найбільш уразливих і нужденних, а також наших ворогів".

Великий піст – це «шлях народу Божого до Великодня», шлях «звернення, шлях боротьби зі злом знаряддями молитви, посту, справ милосердя», – сказав Папа, прощаючись з вірними після читання молитви "Ангел Господній", і знову попросив не забувати звертатись до Біблії так, як у наші дні всі звертаються до своїх смартфонів: «Подумайте про це. Біблія повинна бути завжди з нами».