про

В суботу 4 березня у Римі розпочався XI турнір Clericus Cup, традиційний чемпіонат з футболу серед духовенства «в тіні купола Святого Петра». У цьому році на полі зустрінуться 18 команд священиків та семінаристів з 66 країн з усіх континентів, повідомляє Радіо Ватикану.

Цього року чемпіонат проходить під девізом слів Папи Франциска: «Жити, як в спорті».

Організаторами заходу виступили Італійський спортивний центр і Департамент туризму, відпочинку і спорту при Єпископській конференції Італії, а медіапартнер - Радіо Ватикану.

Відео дня

Напередодні відкриття футбольного турніру в головному офісі Ватиканського радіо відбулася прес-конференція, у якій взяв участь отець Алессіо Альбертіні, церковний радник Італійського спортивного центру.

«Кожного разу, коли йде підготовка до турніру, хочеться надати істотної девіз. Це також можливість пояснити, що ховається за спортивним видовищем: ми бачимо лише техніку футболістів, голи, красиву гру, але все це дуже схоже на айсберг: ми бачимо тільки виступаючу з води вершину, але внизу є те, що її підтримує: з-поміж іншого, бажання вийти на поле. 7 червня 2014 року Папа Франциск радив Італійському спортивному центру не задовольнятися посередньою нічиєї, нудним рахунком 0:0, який нічого не означає і тому відторгає глядачів. Ту ж думку Папа повторив за інших обставин, звертаючись до молоді. Не випадково у своєму посланні з нагоди підготовки до Синоду на тему молоді Папа посилається на Божий заклик до Авраама вийти з своєї землі і підкреслює, що потрібно любити ризик, бути сміливим», - сказав отець Альбертіні.

Отець Алессіо Альбертіні відзначив, що Святіший Отець закликав молодих людей «не простоювати на балконах», спостерігаючи за тим, що відбувається внизу в якості пасивних глядачів. Крім того, Папа не раз закликав віруючих перестати бути «християнами в капцях», приклеєними до своїх диванів, позбавленими сміливості забруднити ноги і руки.

Церковний радник Італійського спортивного центру зазначив, що в житті, як і в спорті, потрібно виходити на поле: спортивні ігри можуть навчити чогось важливого, а саме подолання страху і труднощів у наш непростий час. Спорт може заново навчити людей надії, підкреслив отець Альбертіні.