Фото: ru.radiovaticana.буде

Папа Франциск закликав до допомоги переслідуваним християнам: католикам, православним і протестантам, повідомляє Радіо Ватикану.

У відеопосланні з молитовними проханнями на березень Святіший Отець нагадує про багатьох людей, «переслідуваних через їх віросповідання, вимушених покинути свої будинки, місця звершення культу, рідні землі, все те, до чого вони звикли».

Католиків, православних і протестантів переслідують і вбивають, тому що вони християни, і для переслідувачів не важливо, до якої саме конфесії належать їх жертви.

Відео дня

Папа питанняє: «Хто з вас молиться про переслідуваних християн?», - і потім закликає віруючих підносити молитовні прохання разом з ним, щоб християни, яких переслідують, знайшли братську підтримку усіх Церков і громад в молитві і матеріальній допомозі.

Кадри відеопослання зображують християн різних конфесій, зруйновані храми, віруючих усіх рас в молитві. В кінці показані люди, які надають конкретну допомогу тим, хто піддається переслідуванням через свої релігійні переконання.