Фото: napoli1.com

Кандіда Беллотті – найстарша черниця Італії - відзначила своє 110-річчя у понеділок, 27 лютого, повідомляє "Неаполь по-словянськи".

У свій день народження жінка ділиться порадами, як прожити таке довге життя.

Сестра Кандіда пережила дві світові війни, десять пап і 57 прем'єр-міністрів. Вона народилася у Вероні і стала черницею в 1931 році, працювала медсестрою в лікарнях і в будинках пристарілих по всій країні. У 2000 році у віці 93 років, черниця переїхала в монастир, тут вона бере активну участь у суспільному житті і славиться своєю життєрадісністю.

Відео дня

Кандіду Беллотті привітав Папа Франциск, якого вона зустріла вперше в 2014 році в свій 107-й день народження в Римі.

Фото: napoli1.com

Коли її запитують про секрет довголіття, вона відповідає: "приймайте речі такими, якими вони приходять. Любіть, любіть і продовжуйте любити! Вірте в майбутнє і працюйте стільки, скільки потрібно для того, щоб здійснилися ваші мрії".

Черниця пояснила, що власні бажання її сформувалися завдяки роботі в монастирі: "протягом всього мого життя я думала про те, що куди Господь направляє мене – там мені необхідно бути".

В Італії живе ще одна черниця, яка майже на п'ять років старший від сестри Кандіди – Сестра Марі-Жозефіна Гаудетте, яка живе в монастирі в Римі. Однак Сестра Марі-Жозефіна народилася в США і переїхала в Італію в 1950-х роках, а значить, не є корінною італійкою, тому поки Белотті залишається найстарішою італійської черницею.