Фото: ru.radiovaticana.буде

Папа Римський зустрівся з учасниками семінару, організованого Папською академією наук на тему «Право людини на воду: міждисциплінарне вивчення центральної ролі громадської політики в управлінні водними ресурсами та екологічними службами». Папа повернувся до вже не раз висловленої ним гіпотезі про те, що саме вода буде в центрі третього світового конфлікту, повідомляє Радіо Ватикану.

Звертаючись до учасників семінару, Папа Франциск підкреслив, що обговорювану тему не слід вважати другорядною: вона істотна, оскільки там, де є вода, є життя, там суспільство може зароджуватися і розвиватися.

Посилаючись на Святе Письмо і на документи вчительства Католицької Церкви, Папа зазначив, що кожна людина має право на доступ до чистої питної води, тому держави покликані забезпечити це право за допомогою юридичних і політичних інструментів. Необхідно розповідати молодому поколінню про серйозність цієї проблеми.

Відео дня

Щодня тисяча дітей помирає від хвороб, пов'язаних з водою, а мільйони людей змушені пити забруднену воду, і всі ми повинні усвідомити, наскільки серйозною є ця проблема.

"Дбайливе ставлення до води - це умова для здійснення інших прав людини. Бог-Творець не залишає нас наодинці, коли ми працюємо заради забезпечення основоположного права на чисту воду, але відповідальність за цю працю несемо ми самі", - сказав Папа.