про

У дитячі роки Папа хотів стати м'ясником, а одним із найважчих випробувань у житті для нього було часткове видалення легені у віці 20 років. Святіший Отець розповів сам ці подробиці під час зустрічі з дітьми в парафії Святої Марії Хосефи, повідомляє Радіо Ватикану.

Після численних селфі з хлопцями Папа відповів на їх питання.

Дітям було цікаво, як відбувалося обрання Папи. Святий Отець відповів, що в Папи вибирають «необов'язково найрозумнішого, найспритнішого або найшвидшого», а «того, кого захоче Бог в даний момент для Церкви». Обрання Папи – це «процес, що складається з довгих молитов. Там не можна дати грошей і немає впливових друзів, які тебе просувають».

Відео дня

Папа сам запитав у дітей, хто ж є тією впливовою Особою, що обирає Папу. Правильна відповідь – «Бог, Святий Дух, Який за допомогою голосування призначає Папу».

У 20-річному віці Хорхе Бергольо захворів і був при смерті, і йому видалили частину легені. «Життя – це дар Божий, але в житті є неприємні моменти, важкі моменти, які треба пережити і йти далі. У мене таких моментів було чимало, як і у всіх людей», - сказав Папа Франциск.

Відповідаючи одній дівчинці на питання про те, як почуває себе Папа в цій ролі, він сказав, що відчуває велику відповідальність. Папа – це «єпископ і батько, і він відчуває те ж, що відчуває батько».

Після спілкування з дітьми Єпископ Риму зустрівся з нужденними сім'ями, якими опікується місцевий «Карітас». Звертаючись до волонтерів, Папа попросив їх «не тільки роздавати допомогу, але і слухати», а також пам'ятати, що той, хто просить, – це Сам Іісус, навіть якщо мова йде про тих, хто не приходить в церкву.