Фото: ru.radiovaticana.буде

Після читання богородичної молитви «Ангел Господній» 19 лютого Папа Франциск закликав до миру в Конго, Пакистані та Іраку, повідомляє Радіо Ватикану.

Звертаючись до багатотисячної юрби прочан, він сказав: "На жаль, продовжують надходити повідомлення про насильницькі і жорстокі сутички у Демократичній Республіці Конго. Я дуже засмучений тим, що є жертви, і особливо через те, що велика кількість - діти, яких відірвали від родини і від школи, щоб використовувати в якості солдатів. Діти-солдати – це трагедія. Я запевняю в моїй близькості і молитві, у тому числі в релігійному та гуманітарному персоналі, який працює в цьому складному регіоні; і знову наполегливо закликаю до совісті і відповідальності державних органів влади та міжнародної спільноти, щоб вони прийняли належні та своєчасні рішення для допомоги цим братам і сестрам".

Папа закликав молитися про них і про всі народи, які страждають від насильства і війни.

Відео дня

"Я маю на увазі, зокрема, усі народи Пакистану та Іраку, які постраждали від жорстоких терористичних актів в останні дні. Помолимося про загиблих, про поранених і їхні сім'ях. Молімося щиро, щоб кожне серце, очерствіле ненавистю, звернулося до світу з волі Божої", – закликав Папа.