Фото: bbc.com

За підсумками розслідування королівської комісії, католицька церква Австралії виплатила жертвам сексуального насильства з боку священиків компенсацію в сумі 213 млн доларів, повідомляє ВВС.

Розслідування почалося в 2013 році. Компенсацію виплатили за 3066 випадків сексуального насильства щодо дітей з 1980 по 2015 рік.

За словами юриста комісії Гейла Фернес, багато жертв насильства з тих чи інших причин не можуть повідомити про свій випадок владі або у відповідну установу.

Відео дня

"Відповідно, загальна кількість випадків насильства над дітьми в установах католицької церкви в Австралії може бути більшою за тих, хто поскаржився", - зазначив пан Фернес.

Під час розслідування один з хлопчиків заявив, що священик-викладач поглумився над ним прямо в навчальному класі, наказавши іншим учням відвернутися.

Інший священнослужитель погрожував дівчинці ножем і змушував дітей ставати на коліна у нього між ніг.

Голова католицької церкви Австралії, кардинал Джордж Пелл, минулого року визнав, що церква припускалася "жахливих помилок", коли відмовлялася вірити постраждалим дітям і переводила священиків-педофілів з одного приходу до іншого.

За даними Королівської комісії, за останні 60 років близько 7% австралійських католицьких священиків брали участь в розбещенні неповнолітніх.

Найбільша кількість випадків зафіксована серед служителів Ордена госпіталітів святого Іоанна Божого (Боніфратри). За доповіддю комісії, близько 40% його служителів причетні до розбещенні дітей.