р

Наприкінці загальної аудієнції у Залі Павла VI, 15 лютого, Папа Франциск підкреслив, що Європа повинна зберігати єдність віри. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Папа Римський нагадав, що 14 лютого Церква святкувала пам'ять двох святих покровителів Європи: монаха Кирила і єпископа Мефодія. Звертаючись до численних прочан, Святіший Отець сказав:

«Ці два брата з Салонік принесли Євангеліє слов'янським народам. Аж до сьогоднішнього дня вони нагадують Європі і всім нам про необхідність зберігати єдність віри, традицій та християнської культури, жити згідно з Євангелієм день за днем. Ви зіштовхєтесь з труднощами і відповідаєте на них молитвою, і я благословляю вас від всього серця».

Відео дня

Звертаючись до молодих прочан, хворим і молодятам, Святий Отець закликав їх наслідувати святим Кирилу і Мефодію:

«Хай допоможе їх приклад вам, дорогі молоді люди, в будь-якому середовищі  бути учнями-місіонерами. Нехай їх стійкість надихне вас, дорогі хворі, жертвувати свої страждання заради навернення далеких від віри людей. Нехай любов до Господа цих святих просвітить вас, дорогі молодята, щоб Євангеліє стало основою вашого сімейного життя».