Фото: kazan2013.ru

Ось вже третій раз Всесвітній день хворого, заснований святим Іоанном Павлом II 25 років тому, відзначатиметься 11 лютого в Лурді, повідомляє Радіо Ватикану.

Цьогорічна тема свята – «Подив перед діяннями Бога: вчинив мені велич Всемогутній». У зв'язку з цією подією секретар Департаменту служіння цілісному розвитку людини монс. Жан-Марі Мате Мусіві Мупендауату представив в Залі Друку Святішого Престолу нову Хартію працівників охорони здоров'я. Вона стосується не тільки лікарів, медичних працівників та їх асистентів, а й вчених, фармацевтів, юристів та адміністративних працівників у сфері охорони здоров'я.

У новій Хартії три розділи: «Народження», «Життя» і «Смерть».

Відео дня

Документ враховує прогрес науки та техніки і ще раз підкреслює неприйняття таких практик, як аборт, передімплантаційна діагностика як прояв евгеністичного менталітету, досліди над малолітніми та дорослими з ментальною інвалідністю.

Як пояснили в Департаменті служіння цілісному розвитку людини, Хартія не претендує на повноту і не охоплює всіх можливих аспектів охорони здоров'я.

Документ надає максимально зрозумілі керівні принципи, які дозволяють в конкретних ситуаціях приймати правильне етичне рішення у відповідності з вченням Ісуса Христа і Вченням Церкви.