Фото: ru.radiovaticana.буде

Наприкінці загальної аудієнції, 8 лютого, Папа Франциск нагадав, що в цей день Церква згадує суданську рабиню, яка стала черницею, - святу Джузеппіну Бахіту, а також відзначає Всесвітній день боротьби проти торгівлі людьми за допомогою молитви і роздумів, в цьому році присвячений насамперед дітям і підліткам, повідомляє Радіо Ватикану.

Святіший Отець подякував «всім, хто різними способами допомагає неповнолітнім, які потрапили в рабство і піддаються зловживанням, звільнитися від цього гніту»:

«Я сподіваюся, що люди, наділені державною відповідальністю, рішуче стануть на боротьбу з цим лихом, надаючи голос нашим маленьким братам, приниженим у своєму достоїнстві. Ми зобов'язані прикласти всі зусилля для викорінення цього ганебного і неприпустимого злочину».

Відео дня

Папа Франциск нагадав про святу Джузеппіну Бахіте, яка в дитинстві стала жертвою торгівлі людьми:

«Ця дівчина потрапила в рабство в Африці, її експлуатували і принижували, але вона не втратила надію і віру; надалі вона приїхала в Європу як імігрант. Саме тут вона почула заклик Господа і стала черницею. Помолимося святій Джузеппіні Бахите за всіх мігрантів, біженців, багатостраждальних жертв експлуатацій».

Говорячи про мігрантів, позбавлених прихистку, Папа Франциск звернувся до прочан із закликом особливо молитися «про наших братів і сестер з народу рохінджа, яких вигнали з М'янми і які пересуваються з місця на місце, тому що ніхто не хоче їх приймати»:

«Це добрі, мирні люди, вони не християни, але вони - наші брати і сестри, які страждають вже багато років: їх мучили, вбивали просто тому, що вони були вірними своїм традиціям, своїй мусульманській вірі. Помолимося про них: я закликаю вас, усіх разом, піднести молитву Небесному Отцю про наших братів і сестер рохинжда».

Потім Папа Франциск звернувся з вітальним словом до делегатів комітету Всесвітнього дня боротьби проти торгівлі людьми:

«Спасибі за все, що ви робите!».

Наприкінці зустрічі Святіший Отець закликав молодих людей наслідувати Джузеппіні Бахите, щоб її приклад посилив «увага до найбільш знедолених і бідних їхніх однолітків».

Напередодні зустрічі у ватиканському Залі Павла VI Папа Франциск опублікував нове повідомлення в соціальній мережі «Твіттер»:

«Так ми почуємо крик багатьох поневолених дітей. Нехай ніхто не залишиться байдужим до їх страждань».