Фото: blagovest-info.ru

Католицьке духовенство Філіппін засуджує страти наркоторговців у рамках масштабної кампанії, яку ініціював президент країни Родріго Дутерте, і закликали громадян не залишатися байдужими до подій масових вбивств, повідомляє Радіо Ватикану.

"Зберігати мовчання, коли бачиш злодіяння - означає бути його співучасником", — йдеться в посланні філіппінських єпископів.

Духовенство закликало Папу Римського Франциска ініціювати розслідування масових вбивств у Міжнародному кримінальному суді. Вони звернули увагу, що багато хто на Філіппінах "гине зовсім не через наркотики", а через оголошену антинаркотичну кампанію.

Відео дня

Раніше влада Філіппін заявила, що планує розформувати всі підрозділи наркополіції на тлі розкритих фактів зловживань, однак президент країни Родріго Дутерте зазначив, що продовжить повномасштабну боротьбу з наркозалежними людьми, а також з тими, хто розповсюджує наркотики. Дутерте у зверненні до генералів армії заявив, що розраховує на їх допомогу в боротьбі з наркотиками, а також на сприяння по затриманню корумпованих поліцейських.

Міністерство оборони Філіппін 1 лютого звернулося до президента країни за офіційними розпорядженнями щодо участі армії в операціях проти наркокартелів і корумпованих силовиків.

Згідно з даними ООН, з моменту приходу до влади Дутерте з 30 червня 2016 року в країні було вбито більше 6 тисяч осіб, пов'язаних з наркоторгівлею, в тому числі в ході розслідування злочинів у цій сфері. Світова громадськість неодноразово засуджувала методи боротьби з наркоторгівлею у країні.