Фото: ru.radiovaticana.буде

Папа Франциск закликав усіх віруючих відповісти на логіку відбору та демографічну кризу підтримкою культури життя, повідомляє Радіо Ватикану.

Звертаючись після читання молитви "Ангел Господній" до натовпу паломників і вірних, що зібралися на площі Святого Петра, Папа відзначив святкування Дня захисту життя в Італії закликом приєднатися до італійських єпископів у справі зміцнення культури життя, в якому «ніхто не повинен залишатися самотнім».

Папа нагадав, що людське життя священне. Необхідно будувати відкрите суспільство, достойне кожної людини.

Відео дня

«Кожне життя священна! Давайте розвивати культуру життя в якості відповіді на логіку відбору та демографічного спаду. Проявимо близькість і разом помолимося про дітей, яким загрожує переривання вагітності, а також про людей, які знаходяться на останньому етапі життя. Кожне життя священне!» - сказав Папа Франциск і нагадав слова святої Матері Терези: «Життя - це краса, захоплюйся нею, життя – це життя, захищай його!».

День захисту життя відзначається в Італії щорічно в першу неділю лютого з ініціативи місцевого єпископату. Тема цього року: «Чоловіки і жінки на захист життя по стопах Матері Терези».