Фото: ru.radiovaticana.буде

У перший день лютого, на завершення загальної аудієнції, Папа Франциск привітав делегацію Світового католицького руху із захисту клімату.

Рух являє собою нову міжнародну мережу католицьких установ і окремих осіб, об'єднаних закликом Святішого Отця дбати про довкілля, повідомляє Радіо Ватикану.

Зокрема, Папа Франциск сказав: «Сердечно вітаю делегатів Всесвітнього католицького руху на захист клімату і дякую їм за відданість турботі про наш спільний дом в часи серйозної соціально-екологічної кризи. Я закликаю вас продовжувати створювати мережі помісних Церков для рішучої відповіді на вигук землі та вигуки бідних».

Відео дня

На офіційному інтернет-сайті Руху повідомляється: «Ми об'єднані спільною католицькою вірою і моральним імперативом реагувати та інформувати, щодо питань кліматичних змін. Ми активно закликаємо до оновлення наших відносин з Божим творінням заради нинішнього і майбутніх поколінь».

Цілі Всесвітнього католицького руху такі: підвищувати обізнаність у лоні Церкви у боротьбі зі зміною клімату в світлі соціального й екологічного вчення Церкви; підтримувати глобальну солідарність перед лицем екологічної кризи; виходити на допомогу бідним, які в першу чергу розплачуються за наслідки згубних кліматичних змін; просувати екологічне навернення через особисті та організаційні зміни з метою скорочення викидів та кількості вуглецю; закликати політичних та громадських лідерів до участі у боротьбі зі зміною клімату, щоб утримати зростання глобальної температури, в межах 1,5 градусів за шкалою Цельсія, порівняно з доіндустріальною епохою.