Фото з http://vesti-ukr.com

Папа Римський заявив, що можна одночасно вірити і в Бога, і в теорію Великого вибуху, який дав початок Всесвіту і від якого зародилася життя. Про це він заявив, спілкуючись з членами Папської академії наук.

Понтифік визнав, що читаючи рядки з Біблії про створення світу, "ми ризикуємо уявити Бога якимось магом з чарівною паличкою, який був у змозі зробити все, але це не так", пише СТРАНА.uа з посиланням на The Independent.

"Великий вибух, як найбільш визнана у наш час концепція походження Всесвіту, не суперечить божественному втручанню Творця, але, швидше, вимагає цього", - сказав Папа Франциск.

Відео дня

Католицька церква, в неодноразово в історії мала антинаукову репутацію , переходила до нового етапу свого розвитку. Погляди Франциска схожі з поглядами Іоана Павла II, який в 1996 році стверджував, що теорія еволюції – це більше, ніж гіпотеза, а пізніше, що вона – "ефективно доведений факт".

Експерти вже оцінили ці слова Франциска як "кінець псевдо теоріям креаціонізму і розумного задуму", активно просуваються його попередником Бенедиктом XVI. Понтифік пояснив, що обидві ці теорії не мають нічого спільного з існуванням Бога-творця, так як "вимагають його існування".

Вчені приходять до висновку, що ці заяви Франциска спрямовані на зменшення суперечок між наукою і релігією, які розпалюються в міру розширення наукових знань людства про навколишній світ. Папа Римський заявив: "Ніхто не може стверджувати, що наука і віра не можуть йти пліч-о-пліч. Бог завжди супроводжував великим науковим відкриттям. Знання, мудрість і молитва розширюють серце вченого і зміцнюють його дух".