У неділю Папа Римський Франциск проголосив імена сімох нових святих, передає Німецька хвиля. 

Їхні портрети вивісили серед колон базиліки Святого Петра у Ватикані, де понтифік благословив сім реліквій, що залишилися від святих. 

Церемонію просто неба відвідали 80 тисяч вірян. Серед них було багато аргентинців, які принесли статуетки Габріеля дель Розаріо Брохеро. Діяльність Брохеро, одного з канонізованих святих, слугувала натхненням, в тому числі, й для самого Франциска. Брохеро подорожував Аргентиною, опікувався розвитком церковних шкіл та допомогою людям, які страждали від епідемій.

Відео дня

До лику святих також зарахували француза Саломона Леклера (1745 - 1792) та мексиканця Хосе Санчес Дель-Ріо (1913 - 1928), які стали жертвами революцій в своїх країнах. 

Серед трьох засновників чернечих орденів найбільш відомим є італієць Людовіко Павоні (1784 - 1849), який заснував в 1847 році ”Конгрегацію синів Марії Іммакулати” - чернечий орден, який допомагав бідним і безробітним молодим людям. 

Проголошено святим й італійця Альфонсо Маріко Фуско (1839-1910), який заснував жіночий чернечий орден, що допомагав бідним селянам. 

Іспанський єпископ Мануель Гонсалес Гарсія (1877 - 1940), також канонізований Франциском, заснував дві чернечі громади. 

Крім того канонізовано французьку черницю Елізабет де ла Трініте (1880 - 1906).

Проголошення святим в католицтві є другою стадією прославлення, яка відбувається після беатифікації (визнання блаженним).