Патріарший собор Фото: УГКЦ

Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ) звернулася до Генеральної прокуратури України через незаконне будівництво багатоповерхівки поблизу Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві на вулиці Микільсько-Слобідській.

В поширеній заяві УГКЦ йдеться, що це будівництво завдає руйнувань Патріаршому собору, повідомляє Zaxid.net.

УГКЦ наполягає на тому, що будівництво житлового комплексу поблизу храму є незаконним і таким, що завдає значної шкоди будівлі Патріаршого собору, суперечить інтересам мешканців житлового кварталу, розташованого поблизу та суспільства в цілому.

Відео дня

«Незаконне будівництво повинно припинитися, а негативні наслідки усунуті; усі побічні питання, які виникають у цій ситуації, повинні вирішуватись виключно у правовому полі; усі причетні до вирішення цієї справи повинні діяти виключно до вимог чинного законодавства України, а у випадку державних службовців – також у відповідності до їхніх посадових інструкцій; допустимими є тільки такі обговорення і пошуки шляхів вирішення, які відбуваються публічно та із залученням усіх зацікавлених сторін», – йдеться в заяві.

«Виходячи з наших відвічних принципів, наша позиція в ситуації, що склалася з незаконним будівництвом поблизу Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві, залишається незмінною.  Ми не можемо толерувати  все попереднє беззаконня,  що порушує інтереси громади та може призвести до руйнування Собору,  тому, ми наполягаємо на відновленні справедливості та законності», – додали в УГКЦ.

Як наголошується у документі, відновлення справедливості полягає в поверненні цільового призначення п’ятьом ділянкам, з яких сформовано одну в 7,07га, до стану, який існував до їх зміни у 2007році. В заяві також названо ці ділянки.

«Ми віримо, що українське суспільство достатньо зріле, щоби вирішувати всі проблеми в межах Закону Божого і Української Держави», – резюмували в УГКЦ.