Церква Сан-Хосе у Панамі. Фото: euroexpress.ru

Через три роки Панама стане місцем проведення Всесвітнього Дня Молоді. Про це заявив Папа Франциск перед читанням молитви Angelus після заключної меси XXXI Всесвітнього Дня Молоді в Кракові, пише prochurch.info.

«Дорогі брати й сестри, - сказав понтифік, - наприкінці цього свята я хотів би приєднатися до всіх вас і віддати подяку Богу, Отцю безмірної милості, бо Він дарував нам пережити цей Всесвітній День Молоді». «Величезне спасибі вам, дорогі молоді люди! Ви наповнили Краків ентузіазмом вашої віри, - продовжив Папа. - Святий Іоанн Павло II зрадів з Небес, і він допоможе вам нести всюди радість Євангелія».

«У ці дні ми відчули красу загального братства у Христі, серце нашого життя і надії. Ми чули Його голос, голос Доброго Пастиря, що живе серед нас. Він говорив до серця кожного з вас; Він оновив вас Своєю любов'ю, дав вам відчути світ Свого вибачення, силу Своєї благодаті, - продовжив Папа Бергольйо. - Саме Він дав вам випробувати реальність молитви. Це було справжнісіньке наповнення "духовним киснем", яке допоможе вам жити і ходити в благодаті по поверненню додому до ваших громад».

Відео дня

«Тут, поряд з вівтарем, є образ Пресвятої Діви Марії, який пошановував Іоанн Павло II в святилищі Кальварії, - сказав далі Папа. - Вона, наша Мати, вчить нас плідності досвіду, пережитого тут, у Польщі, на своєму прикладі Марія вчить нас не витрачати даремно отриманий дар, але зберігати його в серце, щоб він процвітав і плодоносив з допомогою Святого Духа. Таким чином кожен з вас, зі своїми вадами і слабкостями, може бути свідком Христа там, де він живе, в родині, парафії, в об'єднаннях і групах, у місцях навчання, роботи, служіння, розваги, - всюди, куди б Провидіння не направляло вас на вашому шляху».

«Боже провидіння завжди передує», - сказав Папа. Наступний етап великого паломництва, розпочатого в 1985 році святим Іоанном Павлом II, Світовий День Молоді відбудеться в 2019 році в Панамі», - заявив Святий Отець.