Костел Матери Божьей Будславской. Фото: Виталий Полиневский / catholic.by

3 липня на урочистостях, присвячених 25-річчю заснування Мінсько-Могильовської митрополії австрійський кардинал Крістоф Шенборн, посланець Папи Римського провів церемонію з освячення костелу Матері Божої Будславскої, пише naviny.by.

Настоятель костелу ксьондз Франциск Рудь нагадав, що парафія Матері Божої Будславской була зареєстрована в 1996 році. Будівництво храму тривало шість років з жертовною допомогою ксьондза Андрія Стецкевича.

кардинал Кристоф Шенборн, посланник папы Римского

Папський посланник підкреслив, що святиня, яка стоїть на горі, «робить себе помітною звідусіль і є видимим знаком присутності Бога серед віруючих».

Відео дня

«Ісус говорив, що місто, побудоване на горі, неможливо приховати. Так і цей храм, його не можна приховати — його видно звідусіль. Будемо ж молитися Матері Божої Будславській, просячи багато підтримки і світла, щоб люди, які живуть поруч із цим храмом, відчували, що Бог — разом з вами», — підсумував кардинал Шенборн.

«Коли я буду звітувати святішоу отцю Франциску про свій візит до Білорусі, я обов'язково розповім про те, що тут пережив. Передам, що побачив тут дуже живу Церкву. Нехай господь Бог благословляє кожного з вас!», — Сказав на прощання папський легат.

Строительство храма длилось шесть лет

Кардинал Крістоф Шенборн перебував в Білорусі три дні. В рамках візиту до Білорусі він разом з супроводжувачем архієпископом Тадеушем Кондрусевичем проїхав по Білорусі 700 км. Папський легат відвідав меморіальний комплекс «Тростенец» і крипту православного Всесвятського храму в Мінську, зустрівся з митрополитом Мінським і Заславським Павлом, відвідав хворих дітей в центрі «Карітас» в Лесковці, парафії в Мяделе і Нарочи. Кульмінацією візиту стала участь гостя в Бусдлавскому фестивалі.