Ппредставители гей-сообщества считают нынешнего понтифика самым милостивым папой римским в новейшей истории

Папа римський Франциск заявив, що Римсько-католицькій церкві слід попросити вибачення у геїв за своє колишнє ставлення до них.

За словами понтифіка, Церква не має права засуджувати геїв і повинна ставитися до них з повагою. При цьому, як зазначив Франциск, деякі політизовані моделі поведінки спільноти геїв можна засудити за те, що вони "трохи образливі для інших", повідомляє BBC.

Також, за словами папи римського, Церква повинна просити вибачення у інших людей, до яких вона раніше ставилась несправедливо: бідняків, жінок і дітей, що піддавалися експлуатації. Крім того, на його думку, Церква повинна просити вибачення у громади за те, що не змогла підтримати сім'ї, які пережили розлучення або зіткнулися з іншими серйозними проблемами.

Відео дня

Багато представників гей-спільноти вважають нинішнього понтифіка наймилостивішим папою римським в новітній історії. В той же час більш ліберальна позиція Франциска з багатьох актуальних питань сім'ї та суспільства зазнає різкої критики з боку консервативних кіл у Римсько-католицької церкви.