Папа Римський Франциск відмовився прийняти від президента Аргентини Маурісіо Макрі пожертву в сумі 16 млн 666 тисяч песо (трохи менше 1,2 млн доларів), що, як сподівався аргентинський лідер, треба було вчинити на користь освітнього фонду Scholas Occurentes, підтримуваного понтифіком. Мотивом відмови стало те, що в цій сумі присутній число 666,повідомляє newsru.com.

Про пожертвування було оголошено наприкінці травня в Римі в ході церемонії, де Папа вручав медалі голлівудським зіркам Джорджу Клуні, Сальму Хайєк і Річарду Гіру, які погодилися бути послами благодійності. Незабаром після вручення Макрі заявив про свій намір передати гроші фонду.

Однак, як повідомила в розділі, присвяченому Ватикану, італійська газета La Stampa, Франциск звернувся до аргентинської філії Фонду з проханням повернути гроші спонсору. У своєму листі він писав: "Я не люблю число 666".

Відео дня

Як зазначає британська The Guardian, понтифік особливо був роздратований тим, що аргентинські ЗМІ представили пожертвування президента як знак потепління у відносинах між духовним і політичним лідерами.

Глава Scholas Occurentes виконав побажання понтифіка і повернув гроші, заявивши, що знаходяться люди, які «намагаються спотворити цей жест спонсора, бажаючи посіяти смуту серед аргентинців».

Урядові чиновники, зі своєї сторони всіляко заперечують, що повернення пожертви пов'язане з якимось злим наміром.

"Там не було ніякої ворожості по відношенню до президента", - заявила міністр закордонних справ Аргентини Сусана Малькорра після зустрічі з Папою Франциском в Римі.