- RV

Основна мета поїздки ватиканського прелата - принести солідарність Папи Франциска і всієї Католицької Церкви жителям країни, які стали жертвами воєнного конфлікту, повідомляє Радіо Ватикану.

16 червня представник Святішого Отця відвідав місто Запоріжжя, де число біженців і потерпілих найбільш високо. Звертаючись до представників Церков і релігійних конфесій міста, кардинал Паролін підкреслив насамперед трагедію невинних дітей, які стають першими жертвами в зоні бойових дій, і рішуче засудив конфлікт, що триває.

Кардинал Паролін доставив в Україну зібрані католицькими громадами Європи та виділені особисто Папою Франциском кошти для жертв насильства зі східної частини країни і передав їх у розпорядження спеціального технічного комітету, який очолює монс. Ян Собіло, єпископ-помічник Харківсько-Запорізької єпархії РКЦ.

Відео дня

Категорично виключаючи будь-який мотив прозелітизму, кардинал Паролін заявив, що «розподіл гуманітарної допомоги буде проходити незалежно від віросповідання, етнічного походження потерпілих або від того, якою мовою вони говорять. Єдиним критерієм буде реальна потреба цих людей».

У програмі візиту державного секретаря Ватикану - зустрічі з державними керівниками України і місцевою владою. Під час поїздок до Києва, Запоріжжя та Львів кардинал Паролін ознайомиться з життям Католицької Церкви обох обрядів.