Ця правка внесена за волевиявленням Папи Франциска за допомогою декрету Конгрегації богослужінь і дисципліни Таїнств. Декрет датований 3 червня і підписаний префектом названої Конгрегації кардиналом Робертом Сара, повідомляє Радіо Ватикану.

Декрет оприлюднено одночасно з поясненням секретаря Конгрегації монсеньйора Артура Роча. Він зазначає, що дане рішення вписується в актуальний церковний контекст і має на меті «підкреслити значення цієї жінки, яка проявила велику любов до Христа».

Свята Марія Магдалина шанується як рівноапостольна, а присвячений їй свято 22 липня відтепер рівнозначне в Загальному римському календарі до святкування інших апостолів, оскільки свята Марія Магдалина була «першою, хто побачила порожню труну і першою, хто почула істину про Воскресіння».

Відео дня

У коментарі до декрету протиставляються Єва, жінка з райського саду, і Марія Магдалина, жінка із саду воскресіння: перша принесла смерть туди, де було життя; друга сповістила Життя з труни, місця смерті.

«Noli me tangere»: умовляння Христа Марії Магдалині звернено до всієї Церкви, яка покликана не шукати світської надійності і слави, а віри в Христа Живого і Воскреслого.