Господь закликає Своїх учнів встати на шлях служіння, однак нерідко люди Церкви прагнуть до влади, грошей і марнославства. Про це говорив Папа Франциск на ранковій службі божій 17 травня в каплиці Дому Святої Марти.

"Весь світ говорить про тих, у кого більше панування і хто командує; Господь же каже, що Він прийшов у світ «служіння», а не для того, «щоб Йому служили», - нагадав Папа Римський.

«Марнославство, влада... Коли людина починає по-мирському бажати панування, - не служіння, але щоб інші служили йому, - він ніколи не економить у засобах: тут і плітки, і очорнення інших... Заздрість і ревнощі прокладають собі шлях і знищують. Ні для кого це не секрет. Все це відбувається сьогодні в кожній церковній установі: в парафіях, школах, в інших організаціях і навіть у єпископатах... Це трапляється скрізь, бо таке прагнення мирського духу, який є духом багатства, марнославства й гордині», - підкреслив Папа.

Відео дня

«Подібна спокуса стоїть перед кожним із нас: щоб піднятися самим, ми схильні знищувати інших людей. Ця спокуса - від світу цього, але він роз'єднує і руйнує Церкву, у нього немає нічого спільного з Духом Ісуса (...). Попросимо Господа, щоб Він просвітив нас про те, що любов до світу, тобто до духу світу цього, є ворогом Бога».

ru.radiovaticana.va