Архиєпископ Дурресу Вінценц Преннуші, що належав до Ордену Братів Менших Францисканців, та його 37 співбратів – мучеників у часи комуністичного режиму в Албанії, незабаром будуть проголошені блаженними католицької Церкви. У середу 26 квітня Папа Франциск прийняв на аудієнції кардинала Анджело Амато, Префекта Конгрегації в справах святих, затвердивши чергові декрети про визнання чуда, мучеництва та геройських чеснот, повідомляє Радіо Ватикану.

Крім албанських мучеників, був затверджений декрет про мучеництво іспанського священика Хосе Антона Ґомеса та трьох його співбратів у мучеництві. Вони належали до венедиктинського Чину і віддали життя за Христа під час громадянської війни в Іспанії 1936 року.

Вісім інших декретів проголошують геройськість чеснот Слуг Божих. Серед них: корейський священик Томас Чой Янґ-eоп; італійський священик Сосіо Дель Прете, капуцин, засновник Згромадження Малих Слугинь Христа-Царя; польський священик Венант Катажинєц, з Чину Братів Менших Конвентуальних, співробітник святого Максиміліана Кольбе.

Відео дня

Для беатифікації Слуг Божих у майбутньому потрібне визнання чуда за їхнім посередництвом.